طرز تهيه آش شله قلمکار


آش شله قلمکار , طرز تهيه آش شله قلمکار , دستور پخت آش شله قلمکار , Ha agi rgl hv


آش شله قلمکار يکي از آش هاي معروف و پر طرفدار ايراني است که بيشتر در ماه رمضان براي افطاري تدارک ديده مي شود. تهيه اين آش خوشمزه هم مانند ديگر آش هاي ايراني کمي زمانبر و مشکل است. جالب است بدانيد که آش شله قلمکار اولين بار به دستور ناصرالدين شاه قاجار پخته و به صورت نذري در ميان مردم پخش شد. با مواد لازم ذکر شده در اين دستور آشپزي مي توانيد براي 4 نفر آش شله قلمکار تهيه نماييد. با دستور پخت و طرز تهيه آش شله قلمکار در ادامه با همدوره همراه باشيد.




























































مواد لازم آش شله قلمکار
گوشت بدون استخوان250 گرم
عدس
1 ليوان
نخود½ ليوان
لوبيا چيتي
½ ليوان
گندم½ ليوان
برنج½ ليوان
پياز
4 عدد
سير
2 حبه
سبزي آش500 گرم
کشکبه اندازه کافي
زردچوبه
به اندازه کافي
فلفل سياه
به اندازه کافي
نمک
به اندازه کافي

دستور پخت و طرز تهيه


براي از بين رفتن نفخ حبوبات بهتر است آنها را از شب قبل در آب بخيسانيم. براي اين منظور نخود ، لوبيا چيتي ، گندم و عدس را از شب قبل در مقداري آب مي خيسانيم. در صورت امکان چندين مرحله آب حبوبات را عوض مي کنيم تا نفخ شان کاملا برطرف شود.


براي شروع کار ابتدا 3 عدد از پياز ها را به صورت خلالي خرد مي کنيم و در روغن تفت مي دهيم تا طلايي شوند. پس از آماده شدن پياز داغ ، آنرا کنار مي گذاريم. در مرحله بعد گندم را با چند ليوان آب در يک قابلمه مي ريزيم و اجازه مي دهيم روي حرارت ملايم بپزد و کاملا نرم شود.


در ادامه نخود و لوبيا چيتي را به همراه مقداري آب در قابلمه اي ديگر قرار مي دهيم تا به خوبي بپزند و نرم شوند. در همين حين گوشت را پس از شستشو ، خرد مي کنيم و به همراه چند ليوان آب ، 1 عدد پياز و 2 حبه سير داخل يک قابلمه قرار مي دهيم تا بپزد.


پس از اينکه گوشت پخت آنرا به صورت ريش ريش ( مانند گوشت حليم گندم ) خرد مي کنيم. آب گوشت را صاف مي کنيم و کنار مي گذاريم. در ادامه عدس و برنج را به همراه چند ليوان آب داخل يک قابلمه بزرگ و جادار مي گذاريم و روي حرارت قرار مي دهيم.



پس از اينکه عدس و برنج نرم شدند ، سبزي آشي را به صورت ساطوري ريز خرد مي کنيم و به قابلمه اضافه مي کنيم. حدودا 20 دقيقه صبر مي کنيم تا سبزي کاملا نرم شود ، سپس نخود ، لوبيا چيتي و گندم پخته شده را به قابلمه برنج و عدس اضافه مي کنيم.


در ادامه گوشت ريش ريش شده را به همراه آب گوشت صاف شده ، نيمي از پياز داغ ، نمک ، زردچوبه و فلفل سياه به قابلمه آش اضافه مي کنيم. مقداري آب جوش به قابلمه آش اضافه مي کنيم و حرارت زير قابلمه را ملايم مي کنيم ، درب قابلمه را مي گذاريم تا آش لعاب بيندازد.


توجه داشته باشيد که حداقل 2 ساعت زمان مي برد که آش جا بيفتد. پس از اينکه آش جا افتاد آنرا در ظرف دلخواه مي کشيم و با پياز داغ و کشک تزيينش مي کنيم. براي خوشمزه تر شدن آش مي توانيم مقداري سير و نعناع داغ هم براي تزيين آش درست کنيم.


نکات تهيه آش شله قلمکار

سبزي آش


سبزي آش شله قلمکار ترکيبي از اسفناج ، گشنيز ، ريحان ، مرزه ، نعناع و جعفري است. توجه داشته باشيد که نسبت تمامي سبزي ها بايد يکسان باشد. در صورت تمايل براي خوشمزه تر شدن آش مي توانيد مقداري ترخون هم به سبزي آش تان اضافه کنيد.